zondag 2 januari 2011

oud en nieuw met appelflappen!

Oud en nieuw is al geweest maar ik had dit artikel al gemaakt maar had vrijdag geen tijd om het nog te posten en we gingen een weekendje weg dus daarom komt het nu pas. met oude en nieuw bak ik altijd traditioneel met mijn moeder appelflappen.
het is HEEL LEKKER, best snel, en makkelijk te maken hier is het recept:
benodigdheden:
-appels
-citroensap
-kaneel
-olie
-grote pan
-kom
-een appelboor
-eieren
-bloem
-melk
-zout
bereidingswijze:
 Je moet de appels schillen en met de appelboor het klokkenhuis eruit halen. snij daarna de appels in plakjes en doe ze in een kom daarna  doe  je wat citroensap en kaneel over de appels het geeft een lekker smaakje en de appels worden minder snel bruin. de hoeveelheid appels licht helemaal aan hoeveel appelflappen je wil. je kan ongeveer 4 appelflappen uit een appel halen dus wil je 10 appelflappen heb je ongeveer 3 appels nodig, neem altijd iets meer appels dan nodig sommige appels zijn kleiner en daar haal je minder appelflappen uit!
dan maak je het beslag voor de appelflappen dit beslag lijkt heel erg op pannenkoekenbeslag zo maak je het: eerst doe je de bloem, de eieren een beetje zout en melk in een kom. dat meng je met de mixer of garde tot een glad beslag. daarna kan je de olie opzetten je giet de olie in een grote pan en maakt het warm. ondertussen doe je een paar appelschijfjes in het beslag niet teveel anders word het beslag niet goed verdeeld. zorg ervoor dat aan alle van het kanten appelschijfjes beslag zit! als de olie warm geworden is, dat zie je als het gaat bubbelen. kan je de appelschijfjes uit het deeg vissen met een vork je legt ze dan in de olie, oppassen want de olie gaat nu spetteren en als je die op je krijgt kan je zelfs een brandwond krijgen! ondertussen kan je weer een nieuwe lading appelschijfjes in het beslag leggen op de zelfde manier houd wel de appelschijfjes in de olie in de gaten! als er aan een kant een bruin laagje is ontstaan kan je ze omdraaien als er om het hele appelschijfje een goed bruin laagje is kan je ze uit de olie halen en op een bord leggen je kan ze nog niet meteen opeten want ze zijn dan nog iets te heet.  je gaat met dit proces verder tot de appelflappen op zijn! EN KLAAR Ze zijn natuurlijk extra speciaal met oud en nieuw maar ook heel leuk om gewoon een keer te maken!
ik hoop dat ik het goed uitgelegd heb en VEEL SUCCES
                                                                      Xxxyana

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Heeel, heeel erg bedankt voor je reactie!!!! nu ben ik blij:)